Заяви на Березенка у поліцію писали Гриценко і Тимошенко — глава МВС

Заяви на Березенка у поліцію писали Гриценко і Тимошенко — глава МВС

Укрінформ
Заяви щодо народного депутата Сергія Березенка до правоохоронних органів написали кандидати у президенти Юлія Тимошенко і Анатолій Гриценко.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив у інтерв'ю TheBabel.

“Березенко фігурує у розслідуваннях, розпочатих з ініціативи Юлії Тимошенко і Анатолія Гриценка”, - сказав Аваков.

Відповідаючи на запитання, як перевіряють Березенка, міністр зазначив, що зазвичай свідок або підозрюваний допитується слічим, проводяться слідчі дії.

“Але з народним депутатом цього робити не можна, тому що у нього є імунітет. Його можуть запросити на розмову зі слідчим. Якщо потрібно йти далі, то надсилається офіційний лист до Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності. Щодо Сергія Березенка: якщо будуть відповідні аргументи, лист піде, якщо ні — справу буде закрито, або ми її перекваліфікуємо”, - сказав Аваков.

Читайте також: КВУ прогнозує, що “красивий жест” зроблять ще кілька кандидатів у президенти

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня" заявив, що народний депутат, заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко фігурує у провадженнях щодо організації схем з підкупу виборців.

Згодом він уточнив, що Березенко фігурує у кримінальних провадженнях, відкритих на основі заяв щонайменше двох кандидатів у президенти.

Сам Березенко відкинув ці обвинувачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-