Садовий зняв свою кандидатуру на виборах президента

Садовий зняв свою кандидатуру на виборах президента

Фото
Укрінформ
Лідер політичної партії "Самопоміч" Андрій Садовий вирішив зняти свою кандидатуру з виборів президента і оголосив про підтримку лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценко.

Про це Садовий заявив під час прес-конференції у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Самопоміч" - це та платформа, яка має об'єднати всі демократичні сили... Але саме зараз ми маємо шанс обрати українського та антикорупційного президента. Тому я прийняв рішення: я відкликаю свою кандидатуру з виборів Президента, я оголошую про підтримку на виборах на пост президента Анатолія Гриценка", - сказав Садовий.

При цьому він уточнив, що це не є безумовна підтримка, і на початку наступного тижня "Самопоміч" і "Громадянська позиція" планують підписати публічну угоду.

Водночас він припустив, що Гриценко поки не знає про це рішення.

"Я свідомий важливості рішення, яке я сьогодні приймаю, я свідомий того, що це рішення вплине на виборчий процес. Я би дуже хотів, щоб це рішення дало перемогу для єдиного кандидата від демократичних сил. Це нетипово для української політики. В мене немає на сьогодні жодної умови до Анатолія Гриценка. Я навіть думаю, що мій сьогоднішній спіч для нього є певною несподіванкою. Він, напевно, дивиться наш брифінг", - сказав Садовий.

Він додав, що "Самопоміч" має намір брати участь у парламентських і місцевих виборах.

Читайте також: ЦВК не дозволила одному з кандидатів замінити програму

"Самопоміч" однозначно йде на вибори парламентські, йде на вибори до органів місцевого самоврядування з набагато більшою силою і твердістю, щоб перемагати", - наголосив Садовий.

Як повідомлялося, напередодні Садовий в ефірі програма "Право владу" оголосив, що у пятницю скличе спеціальну прес-конференцію, на якій повідомить своє остаточне рішення щодо подальшої участі в президентській кампанії. Перед цим він провів переговори з лідером політсили "Громадянської позиції" Анатолієм Гриценком щодо можливого об'єднання.

Фото Павла Багмута

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-