Майже 40 тисяч українців змінили місце голосування на виборах - ЦВК

Майже 40 тисяч українців змінили місце голосування на виборах - ЦВК

Укрінформ
Вже майже 40 тисяч українців тимчасово змінили місце голосування на чергових виборах Президента України без зміни виборчої адреси.

Про це поінформувала голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук під час зустрічі з представниками спостережної місії канадської міжнародної організації CANADEM, повідомляє прес-служба ЦВК.

“Наразі вже майже 40 тисяч громадян України скористалися правом зміни місця голосування, серед них 57% - це жителі Луганської і Донецької областей”, – сказала вона.

Голова ЦВК підкреслила, що процес зміни місця голосування не займає багато часу.

Також вона нагадала, що тимчасово змінити місце голосування можна до 25 березня.

Крім того, голова ЦВК поінформувала представників спостережної місії про формування окружних виборчих комісій та навчання їх членів, захист Державного реєстру виборців та боротьбу з неправдивою інформацією у ЗМІ.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року. ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації кандидатів на посаду глави держави - усього зареєстровано 44 кандидатів.

Станом на 28 лютого ЦВК зареєструвала 399 офіційних спостерігачів від міжнародних організацій та іноземних держав на чергових президентських виборах.

Читайте також: Росія не зможе вплинути на вибори шляхом загострення на Донбасі - Гербст

Міжнародна організація CANADEM офіційно започаткувала Канадську місію і 50 спостерігачів розпочали свою роботу в Україні на довготривалій основі. Вони спостерігатимуть за всіма аспектами виборчого процесу з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року. Зокрема, буде проводитись моніторинг участі у виборчому процесі жінок, внутрішньо переміщених осіб і нацменшин. У майбутньому до них приєднаються короткострокові канадські спостерігачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-