На виборчих дільницях за порядком слідкуватиме лише поліція

На виборчих дільницях за порядком слідкуватиме лише поліція

Укрінформ
На виборчих дільницях та в окружних комісіях охороною порядку буде займатися виключно Національна поліція, зокрема, поліція Києва, а не громадські формування з охорони громадського порядку або якісь інші групи громадян.

Про це на нараді щодо забезпечення правопорядку під час виборчої кампанії та у день голосування, а також виявлення адміністративних і кримінальних порушень виборчого законодавства заявив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ще один важливий фактор... на виборчих дільницях або в окружних комісіях охороною порядку буде займатися виключно Національна поліція, поліція міста Києва”, - сказав Крищенко.

Він додав, що поліція Києва проводить підготовку до виборів: навчання особового складу, тренінги поліцейських разом із громадянською мережею “ОПОРА”.

Крищенко зазначив, що вже відкриті кримінальні провадження, складено майже 40 адмінпротоколів, "поліція реагує (на порушення - ред.), вся інформація ретельно перевіряється", є співпраця і з іншими правоохоронними органами. "У нас будуть групи швидкого реагування, і всі дільниці, які ми будемо обстежувати, ми обстежимо досить швидко, щоб не переривати виборчий процес. Достатньо буде у нас кінологів і вибухотехніків, тобто ця робота буде налагоджена", - додав очільник столичної поліції.

Читайте також: Набув чинності закон про заборону спостерігачів РФ на виборах

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року.

ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на посаду глави держави - загалом зареєстровано 44 кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-