Виборча піраміда: СБУ проводить понад 30 обшуків у різних регіонах

Виборча піраміда: СБУ проводить понад 30 обшуків у різних регіонах

Укрінформ
СБУ спільно з Генпрокуратурою та ДБР проводить десятки обшуків у різних регіонах України в рамках справи про створення "виборчої піраміди" з підкупу виборців на майбутніх виборах Президента України.

Про це на брифінгу в четвер заявив заступник СБУ Віктор Кононенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний час нами спільно з Генпрокуратурою та ДБР проводиться більше 30 обшуків членів вказаного угруповання. Під час їх проведення вже вилучено десятки тисяч доларів США, звітну документацію, розписки про вручення та отримання коштів й інші матеріали, які підтверджують протиправну діяльність. Процесуальні дії та слідство тривають", - наголосив Кононенко.

За його словами, злочинну організацію, яка формувала так звану піраміду, очолює один з народних депутатів України, прізвище якого Кононенко не назвав.

"Керівником є один з народних депутатів України — сьогодні не називаємо його свідомо, щоб не прив'язувати його до жодної політичної сили", - зазначив заступник голови СБУ.

Він підкреслив, що втручання у виборчий процес йде виключно з боку Російської Федерації, хоча й реалізовується громадянами різних країн.

Читайте також: Політичні партії торік витратили на рекламу перед виборами майже 150 мільйонів

"В цій піраміді задіяні як громадяни Росії, інших країн, так і України, які брали участь у роботі політичних штабів на території Росії. Ми відпрацьовуємо виключно російський слід... Заявляю, що СБУ і надалі буде вживати всіх заходів, аби заблокувати спроби РФ втрутитися у виборчий процес в Україні", - наголосив Кононенко.

В СБУ звернулися до громадян України із закликом не піддаватися на провокації та не продавати власний голос.

Раніше у четвер повідомлялося, що працівники Служби безпеки України викрили організаторів виборчої піраміди, яка, за підрахунками спецслужби, мала забезпечити голосування 680 тисяч осіб за одного з кандидатів у Президенти на виборах у березні поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-