Поліція відкрила вже 69 проваджень щодо виборчих порушень

Поліція відкрила вже 69 проваджень щодо виборчих порушень

Укрінформ
З початку виборчої кампанії поліція відкрила 69 кримінальних проваджень.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

“Загалом з початку виборчої кампанії поліція відкрила 69 кримінальних проваджень. Зокрема, 37 із них стосуються порушень виборчого законодавства, а ще 32 пов’язані з проведенням виборчої кампанії”, - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що всього з початку передвиборчої кампанії поліцейські зареєстрували 1584 заяви та повідомлення, пов’язані з виборчим процесом.

Переважна більшість із них стосуються незаконної агітації – 1038, підкупу виборців – 112, пошкодження майна – 27 та хуліганства – 22.

Також зазначається, що впродовж минулої доби до органів поліції надійшло 48 таких заяв та повідомлень. За чотирма фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

Так на Чернігівщині невідомі особи відібрали агітпродукцію у волонтера однієї з громадських організацій. За фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права) ККУ.

У свою чергу, на Одещині чоловік проник до офісу однієї з політичних партій та пошкодив меблі й оргтехніку. Відомості про подію внесені до ЄРДР за ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

“За цією ж статтею відкрито кримінальне провадження на Харківщині. Тут невідома особа пошкодила агітаційний намет одного з кандидатів на посаду Президента України. Також на Харківщині невідома особа здійснила крадіжку агітаційного майна. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України”, - додали у поліції.

Окрім того, за добу поліцейські склали 12 адмінпротоколів, пов’язаних з виборчими процесом, а з початку передвиборчої кампанії – 380 протоколів.

Читайте також: Виборча агітація вже зайшла в брудну фазу звинувачень і фейків - депутат

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року. Загалом ЦВК зареєструвала 44 кандидатів на посаду голови держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-