СБУ спростувала звинувачення в прослуховуванні кандидатів у президенти

СБУ спростувала звинувачення в прослуховуванні кандидатів у президенти

Укрінформ
Служба безпеки України не вчиняла жодних дій, які б обмежували права і свободи кандидатів у президенти.

Так речниця СБУ Олена Гітлянська прокоментувала у Facebook заяви представників двох кандидатів на посаду глави держави про нібито незаконне стеження за ними та прослуховування.

"...На адресу Служби безпеки України пролунали звинувачення щодо незаконного стеження та прослуховування від двох кандидатів у Президенти. ... Служба безпеки України з відповідальністю заявляє, що жодних дій оперативно-розшукового або процесуального характеру, які б обмежували права і свободи осіб, зареєстрованих кандидатами в президенти, не здійснювала", - наголосила вона.

Водночас, за її словами, голова СБУ Василь Грицак заявив, що Служба безпеки у межах своєї компетенції уважно вивчить усі обставини, які можуть свідчити про можливі правопорушення щодо кандидатів.

"При цьому зробимо це у максимально стислі терміни та прозоро для громадськості, для чого чекаємо відповідних заяв та матеріалів від кандидатів у президенти", - додала речниця спецслужби.

Читайте також: СБУ спростовує порушення справи проти ведучого телеканалу 1+1

Як повідомлялося, 6 лютого позафракційний народний депутат, голова виборчого штабу Анатолія Гриценка Віктор Чумак заявив, що у штабі знайшли пристрої для прослуховування.

На сьогодні Центральна виборча комісії зареєструвала 37 кандидатів у президенти.

Вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-