КВУ просить порушити справу проти політика, якого не зареєструвала ЦВК

КВУ просить порушити справу проти політика, якого не зареєструвала ЦВК

Вибори Президента
Укрінформ
Усі прийняті рішення Центральної виборчої комісії щодо відмови в реєстрації осіб кандидатами на посаду президента на чергових виборах 31 березня є повністю аргументованими.

Про це заявив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми проводили аналіз процесу реєстрації кандидатів. Станом на сьогодні, якщо не помиляюся, 22 особам (станом на ранок 6 лютого відмовлено в реєстрації 28 особам — ред.) було відмовлено в реєстрації. Ми вивчали ці відмови з боку Центральної виборчої комісії, вважаємо, що вони цілком аргументовані", - підкреслив Кошель.

Водночас він зазначив, що низка потенційних кандидатів, які отримали відмови, а також низка вже зареєстрованих кандидатів на посаду президента реєструвалися на вибори з метою створення інформаційного приводу, піар-приводу або з метою провокацій.

Як приклад провокації експерт назвав лідера партії "Розумна сила" Олександра Соловйова, якому ЦВК відмовила в реєстрації у зв’язку із наявністю в його передвиборчій програмі закликів на порушення суверенітету України.

"ЦВК відмовила в реєстрації ще одному кандидату — це громадянин Соловйов, лідер політичної партії "Розумна сила". Підставою для відмови стала його фраза у передвиборній програмі: "Мої першочергові кроки з досягнення миру в Україні - припинення вогню і початок проведення переговорів із представниками самопроголошених республік". Далі цей громадянин вказав самопроголошені республіки в одному переліку із ЄС та США", - розповів Кошель.

Він також додав, що КВУ направило до СБУ офіційне звернення щодо порушення кримінальної справи проти громадянина Соловйова, оскільки рішення ЦВК прямо вказує на імовірність порушення ним законодавства України.

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня 2018 року стартував виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року. Висування кандидатів партіями або шляхом самовисування тривало до 3 лютого. Реєстрація кандидатів у Президенти триватиме до 8 лютого включно.

Читайте також: КВУ прогнозує реальну боротьбу у десятці кандидатів

Наразі ЦВК зареєструвала 34 кандидатів на пост Глави держави: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Аркадія Корнацького, Олександра Вілкула, Юлію Тимошенко, Дмитра Добродомова, Олександра Мороза, Іллю Киву, Руслана Кошулинського, Олександра Данилюка, Сергія Таруту, Володимира Зеленського, Ігоря Смешка, Інну Богословську, Юрія Дерев'янка, Миколу Габера, Романа Безсмертного, Віктора Бондара, Віктора Кривенка, Сергія Кривоноса, Сергія Носенка та Руслана Ригованова

Звернутися із заявою про відмову від балотування кандидати зможуть до 7 березня включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-