КВУ прогнозує реальну боротьбу у десятці кандидатів

КВУ прогнозує реальну боротьбу у десятці кандидатів

Вибори Президента
Укрінформ
Кандидатів, які будуть справді боротися за перемогу на виборах Президента в 2019 році, буде трохи більше десяти.

Таку думку висловив голова громадської організації “Комітет виборців України” Олексій Кошель під час відеоконференції щодо ходу виборчої кампанії в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Незважаючи на те, що нас чекає понад 40 кандидатів (можливо, навіть більше), але реальних кандидатів, які будуть боротись за перемогу або принаймні за отримання гідного результату, їх буде трохи більше десяти”, - сказав Кошель.

При цьому до таких кандидатів він відніс голів парламентських фракцій і лідерів кількох позапарламентських партій, які розраховують надалі подолати п'ятивідсотковий бар'єр на виборах до Верховної Ради у жовтні 2019 року.

“Якщо лідер політичної партії, яка має історію, впізнаваність, можливо, невеликий рейтинг, не буде брати участь у президентських виборах, то його перспективи на парламентських є значно нижчими. Тому для багатьох участь у президентських виборах є фактично обов'язковим компонентом парламентської кампанії”, - пояснив голова КВУ.

Читайте також: ЦВК нагадала про небезпеку втручання Росії у вибори Президента

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року.

Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування на пост глави держави та подання кандидатами документів до ЦВК триватиме до 3 лютого 2019 року. Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн гривень. Реєстрація кандидатів у президенти триватиме до 8 лютого включно.

Чергові вибори народних депутатів Верховної Ради України заплановані на 27 жовтня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-