Рекордна кількість кандидатів ускладнить роботу виборчкомів - КВУ

Рекордна кількість кандидатів ускладнить роботу виборчкомів - КВУ

Укрінформ
Рекордна чисельність кандидатів на пост Президента на чергових виборах 31 березня може призвести до аномально великої кількості членів окружних та дільничних виборчих комісій.

Про це заявив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми можемо мати одну із великих проблем — це аномально велика кількість членів дільничних та окружних виборчих комісій. На відміну від закону України про вибори народних депутатів, де встановлена гранична межа членів комісій — 18 осіб, тобто проводиться жеребкування, закон про вибори Президента України передбачає, що до складу комісій будуть включені подання всіх кандидатів у Президенти”, - зазначив він.

Читайте також: КВУ вбачає загрозу втручання РФ в українські вибори

За його словами, наразі вже зареєстровано рекордну кількість кандидатів на пост Глави держави й реєстрація триває, тож не виключено що виникне ситуація, коли ОВК та ДВК складатимуться з 30, і 40 або й 50 членів.

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня 2018 року стартував виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року. Висування кандидатів партіями або шляхом самовисування тривало до 3 лютого. Реєстрація кандидатів у Президенти триватиме до 8 лютого включно.

Наразі ЦВК зареєструвала 34 кандидатів на пост Глави держави: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Аркадія Корнацького, Олександра Вілкула, Юлію Тимошенко, Дмитра Добродомова, Олександра Мороза, Іллю Киву, Руслана Кошулинського, Олександра Данилюка, Сергія Таруту, Володимира Зеленського, Ігоря Смешка, Інну Богословську, Юрія Дерев'янка, Миколу Габера, Романа Безсмертного, Віктора Бондара, Віктора Кривенка, Сергія Кривоноса, Сергія Носенка та Руслана Ригованова.

Звернутися із заявою про відмову від балотування кандидати зможуть до 7 березня включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-