У день виборів на дільниці відправлять 60 тисяч поліцейських - МВС

У день виборів на дільниці відправлять 60 тисяч поліцейських - МВС

Укрінформ
Поліцейські ініціативно не ходитимуть по штабах з метою виявлення порушень виборчого законодавства, оскільки це може бути розцінено як втручання у процес виборів.

Про це повідомив на брифінгу радник міністр внутрішніх справ Іван Варченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Реакція на всі повідомлення, в тому числі і на повідомлення, які є в ЗМІ (щодо можливих порушень виборчого законодавства — ред.), вона є, і як мінімум вона полягає в перевірці фактів цього повідомлення. Нацполіція України займається цими питаннями, і ми реагуємо на те, що з'являється в ЗМІ. Що стосується ініціативних дій поліції, наприклад, чи інших структур, то такі ініціативні дії не передбачені законодавством, оскільки це може бути розцінено як втручання у процес виборів”, - сказав Варченко.

За його словами, наразі проводиться підготовка особового складу поліції для того, щоб поліцейські бачили і фіксували порушення виборчого законодавства.

“Але ходити по штабах і заходити до людей ініціативно додому — (поліція — ред.) цим займатися не буде”, - сказав радник міністра.

Читайте також: У МВС нагадали правила фінансування виборчої кампанії

Він також нагадав, що у день виборів президента на виборчі дільниці буде залучено понад 60 тисяч поліцейських і нацгвардійців, окрім того, працюватимуть представники ДСНС, ДПСУ і ДМС.

“Додаткова підготовка здійснюється. Це не означає, що поліція не буде займатися своєю поточною роботою. Ця робота так само виконуватиметься, - буде додаткове навантаження на особовий склад”, - підкреслив Варченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-