До другого туру потрапляють Зеленський та Порошенко – спільне дослідження трьох соцслужб

До другого туру потрапляють Зеленський та Порошенко – спільне дослідження трьох соцслужб

Опитування
Укрінформ
Якби вибори Президента України вiдбувалися сьогоднi, то до другого туру потрапили б кандидати Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

Про це свідчать результати опитування, проведеного спільно з 16 по 29 січня 2019 року трьома соціологічними компаніями - Центром соціальних та маркетингових досліджень Socis, Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) та Центром Разумкова.

Зокрема, як ідеться у прес-релізі за результатами дослідження, найбільшу підтримку населення серед тих, хто візьме участь у голосуванні та визначився зі своїм вибором, отримав би Зеленський - 23%. Друге місце посідає Порошенко – 16,4%. За Юлію Тимошенко готові відати свої голоси 15,7% респондентів.

Згідно з результатами дослідження, серед усіх опитаних громадян за Зеленського проголосували б 15,9%; серед тих, хто піде на вибори, його підтримають 17,3%; серед тих, хто піде на вибори та визначився з власним вибором, - 23%.

Відповідно, за Порошенка голоси віддали б: серед усіх опитаних - 10,5%; серед тих, хто піде на вибори, - 12,3%; серед тих, хто піде на вибори та визначився з власним вибором - 16,4%.

За Тимошенко проголосують, відповідно, - 10,3%, 11,7%, 15,7%.

Читайте також: ЦВК зареєструвала Зеленського, Смешка і Богословську кандидатами у президенти

Інші кандидати набирають, відповідно:

Юрій Бойко – 6,1%, 7%, 9,3%;

Анатолій Гриценко – 5,2%, 6,1%, 8,1%;

Олег Ляшко – 4,6%, 5,5%, 6,7%;

Олександр Шевченко – 2,4%, 2,6%, 3,5%;

Андрій Садовий – 2,2%, 2,6%, 3,4%;

Євген Мураєв – 1,7%, 2%, 2,7%;

Олександр Вілкул – 1,6%, 1,8%, 2,4%;

Ігор Смешко – 1,4%, 1,7%, 2,2%;

Руслан Кошулинський – 0,8%, 1%, 1,3%.

Інші кандидати зі списку – Ольга Богомолець, Валентин Наливайченко, Роман Безсмертний, Сергій Каплін, Сергій Тарута, Дмитро Добродомов, Юлія Литвиненко, Олександр Мороз, Віталій Скоцик – набирають менше 1% голосів.

За іншого кандидата готові проголосувати, відповідно, 1,2%, 1,2%, 1,6% респондентів.

Відмовилися відповідати 2,9% опитаних. Сказали, що не голосуватимуть на виборах Президента – 7,3% опитаних.

Загалом близько 23% виборців на даний момент ще не знають, за кого віддадуть свій голос.

Під час дослідження респондентам також було запропоновано зробити свій власний прогноз того, хто стане наступним Президентом України (запитання: «Незалежно вiд того, за кого Ви збираєтеся голосувати, хто з наступних кандидатів, на Вашу думку, переможе?»). Найбільш імовірним переможцем на президентських виборах респонденти вважають Порошенка – 20,5%. Перемогу Тимошенко прогнозують 19,9% опитаних, а Зеленському –10,8%. Значна частина опитаних (36,4%) ще не змогли визначитись з тим, хто саме стане наступним Президентом України.

Дослідження було проведено з 16 по 29 січня 2019 року трьома соціологічними компаніями: Центр соціальних та маркетингових досліджень Socis, Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Центр Разумкова.

Вибірка становить 11 000 респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками, як стать, вік, тип поселення та область проживання. Статистична похибка дослідження: +/– 0,9%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-