Луценко обіцяє неминуче покарання кандидатам за махінації

Луценко обіцяє неминуче покарання кандидатам за махінації

Вибори Президента
Укрінформ
Кожен із кандидатів на посаду Президента, який захоче отримати перемогу у незаконний спосіб, відповідатиме за це перед законом.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час виступу на форумі “Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом”, де Президент Петро Порошенко повідомив про намір балотуватися на чергових президентських виборах 31 березняповідомляє кореспондент Укрінформу.

"Законодавство забороняє мені агітувати за кандидатів у Президенти і я цього робити не буду. Чому ж я тут? Перш за все, для того, щоб запевнити, що Україна, на відміну від північної Мордовії, має право на демократичні вибори, де закон один для всіх. І кожен, хто захоче отримати перемогу у незаконний спосіб, буде відповідати не після неминучої революції, а відразу після скоєння злочину", - сказав він.

Читайте також: Геращенко закликала підтримати того, хто зможе сказати Путіну “ні”, а не “хі-хі”

Луценко також зазначив, що не має права як генпрокурор ухилятися від "чергового бою за Україну" в той час, коли президент Росії Володимир Путін "публічно оголосив свої вимоги до майбутніх результатів виборів для інтересів Кремля".

"Ви можете вірити чи не вірити, але наступні п'ять років Україна буде в НАТО і ЄС. І це головне завдання для тих, хто хоче жити у своїй вільній і багатій країні, бо тільки НАТО може забезпечити Україні остаточну перемогу і неповторення агресії. Тільки ЄС може забезпечити всі необхідні соціальні стандарти, включно з антикорупційною політикою. Закликаю усіх голосувати за збереження сильної, європейської України", - резюмував Луценко.

Як повідомлялося, станом на 28 січня ЦВК зареєструвала вже 22 кандидати на посаду Президента України на виборах 31 березня: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Аркадія Корнацького, Олександра Вілкула, Юлію Тимошенко, Дмитра Добродомова, Олександра Мороза, Іллю Киву, Руслана Кошулинського та Олександра Данилюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-