ЦВК дозволила мати спостерігачів на виборах уже 99 громадським організаціям

ЦВК дозволила мати спостерігачів на виборах уже 99 громадським організаціям

Укрінформ
Центральна виборча комісія надала право мати офіційних спостерігачів на президентських виборах ще 15 громадським організаціям.

Відповідне рішення принято на засіданні ЦВК у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Центрвиборчком надав право мати офіційних спостерігачів на майбутніх чергових президентських виборах по всій Україні таким громадським організаціям, як Всеукраїнська молодіжна громадська організація "Об'єднання "Європейська молодь України", ГО "Єдиний союз патріотів України", "Об'єднання інвалідів Дніпропетровщини", "Обери майбутнє", "Спілка архітекторів України", "Федерація захисту прав підприємців", "Центр виборчих систем", "Центр правової допомоги "Златоуст", "Час молодих".

Крім того, громадським організаціям "Електоральний контроль", "Прямий вибір", "Центр громадських ініціатив "За Одесу" надано право мати офіційних спостерігачів на виборах Президента на території Одеської області; ГО "Координаційна рада студентських гуртожитків Дніпропетровської області" - на території Дніпропетровської області; ГО "Народний контроль Чернігова" - на території Чернігівської області та ГО "Чернігівський громадський комітет захисту прав людини" - на території міста Чернігів.

Таким чином, станом на 28 січня ЦВК надала право 99 громадським організаціям мати офіційних спостерігачів під час чергових виборів Президента України.

ЦВК також зареєструвала 16 міжнародних спостерігачів під час президентських виборів від Національного демократичного інституту міжнародних відносин та Німеччини.

Читайте також: МЗС не буде реєструвати спостерігачів від Росії на вибори президента — Клімкін

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року. Відповідно до календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів українські громадські організації можуть звернутися до ЦВК з клопотанням мати офіційних спостерігачів до 29 січня включно. Подання до ЦВК пропозицій щодо реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій прийматимуться до 23 березня включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-