Кандидатам в президенти рекомендують держохорону через загрозу з Росії

Кандидатам в президенти рекомендують держохорону через загрозу з Росії

Укрінформ
Комітет виборців України закликає усіх кандидатів у президенти України скористатися державною охороною через загрозу здійснення Росією підривної діяльності.

Про це заявив голова КВУ Олексій Кошель на шотландсько-українському круглому столі з питань виборів і протидії російській дезінформації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми наголошуємо, що російські спецслужби можуть полювати не лише за рейтинговими кандидатами, а можуть проводити окрему підривну діяльність, скажімо, з огляду на регіональний аспект або з огляду на дотичність до того чи іншого кандидата. Тому вони не будуть звертати увагу на рейтинги чи на епатажність. І тому ми закликаємо всіх без винятку кандидатів у президенти скористатися державною охороною. Тому що це не лише питання їх особистої безпеки, це також питання додаткових ризиків для виборчої кампанії”, - наголосив Кошель.

Він пригадав інцидент з нападом на Анатолія Гриценка і його однопартійців в Одесі 28 листопада минулого року і зауважив, що є “цілком реальні ризики, що в період виборів подібні прецеденти можуть збільшитись у десятки разів”.

Кошель також нагадав, що у Міністерстві внутрішніх справ раніше заявили про готовність надати держохорону для кандидатів у президенти.

Читайте також: Комітет виборців застерігає ЦВК від так званої місії спостереження СНД

Як повідомлялося, 28 листопада 2018 року на лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка та його однопартійців в Одесі напали близько 30 осіб у масках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-