У кіберполіції розповіли, як хакери “готуються” до виборів в Україні

У кіберполіції розповіли, як хакери “готуються” до виборів в Україні

Укрінформ
Хакери, ймовірно підконтрольні Росії, активували атаки на сервери Центральної виборчої комісії України, щоб зірвати президентські вибори, заплановані на 31 березня 2019 року.

Про це заявив начальник департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк в інтерв’ю агентству Reuters.

«Хакери, ймовірно підконтрольні Росії, активізують зусилля для того, щоб зірвати президентські вибори в Україні у березні за допомогою кібератак на виборчі сервери і персональні комп'ютери персоналу», - заявив він.

За словами Демедюка, хакери використовували заражені вірусом вітальні листівки, рекламні розсилки, пропозиції щодо оновлення програмного забезпечення та інші шкідливі «фішингові» матеріали, призначені для крадіжки паролів і особистої інформації.

Читайте також: Кібератаки й "мінування": за місяць нарахували майже 200 провокацій РФ

«Йдуть постійні атаки – від простого (програмного забезпечення) до додатків, які використовує той чи інший працівник (ЦВК - ред.)», - сказав він.

Начальник кіберполіції зазначив, що це нагадує кібератаки на енергетичні, транспортні та банківські системи України, що спостерігаються з 2014 року.

«В більшості випадків оплата відбувається в криптовалюті... і з тих же гаманців, які використовувалися для фінансування попередніх атак. Це свідчить про те, що цим займаються ті ж хакерські організації, які перебувають під контролем російських спецслужб», - сказав Демедюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-