Поліція отримала майже два десятки скарг на анонімно надруковані білборди

Поліція отримала майже два десятки скарг на анонімно надруковані білборди

Вибори Президента
Укрінформ
На Херсонщині у містах Херсон, Нова Каховка, Олешки та Скадовськ деякі білборди із зображеннями кандидатів у Президенти України розміщені з порушенням виборчого законодавства.

"Упродовж трьох днів в поліцію Херсонщини звернулись спостерігачі Громадянської мережі "ОПОРА" з інформацією про можливі порушення законодавства у період передвиборчої агітації. Працівники поліції попередньо з'ясували, що в м. Херсон на 7 білбордах із зображеннями кандидатів у Президенти України немає відомостей про установу, що їх друкувала, а також відсутня інформація про тираж та відповідальних за випуск осіб. 5 подібних білбордів виявили в м. Олешки, 1 – в м. Нова Каховка", йдеться у повідомленні.

Читайте також: Поліція зафіксувала вже понад 250 порушень

Разом з цим, у м. Скадовськ за фактами порушення виборчого законодавства (відсутність інформації про друк та тираж на білбордах) поліцією складені три адміністративні протоколи, які направлені в суд для прийняття рішення.

Як повідомлялося, станом на 25 січня ЦВК зареєструвала 19 кандидатів на посаду глави держави на чергових виборах Президента України 31 березня: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Аркадія Корнацького, Олександра Вілкула, Юлію Тимошенко, Дмитра Добродомова та Олександра Мороза.

Висування кандидатів партіями або шляхом самовисування та подання кандидатами документів до ЦВК триває з 31 грудня 2018 року, дня старту виборчої кампанії, до 3 лютого 2019 року. Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн грн. Реєстрація кандидатів у Президенти триватиме до 8 лютого включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-