ЦВК зареєструвала Шевченка й Насірова кандидатами у президенти

ЦВК зареєструвала Шевченка й Насірова кандидатами у президенти

Укрінформ
Центральна виборча комісія зареєструвала Олександра Шевченка та Романа Насірова кандидатами на посаду Президента на виборах 31 березня.

Відповідні рішення ухвалено на засіданні ЦВК у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, ЦВК зареєструвала кандидатом у Президенти на чергових виборах 31 березня народного депутата Олександра Шевченка, висунутого політичною партією "Українське об'єднання патріотів - Укроп".

Також Центрвиборчком зареєстрував кандидатом на посаду глави держави екс-голову Державної фіскальної служби, самовисуванця Романа Насірова.

Водночас ЦВК відмовила в реєстрації кандидатом у Президенти Володимирові Василенку у зв'язку з невідповідністю поданих ним документів вимогам законодавства.

Читайте також: ЦВК радить скаржитися в поліцію на "гречку" й незаконну агітацію

Таким чином, станом на 21 січня ЦВК зареєструвала 12 кандидатів на посаду глави держави на чергових виборах Президента України 31 березня, а саме - Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка та Романа Насірова.

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня стартувала президентська виборча кампанія. Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування та подання кандидатами документів до ЦВК триватиме до 3 лютого 2019 року. Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн грн. Реєстрація кандидатів у Президенти триватиме до 8 лютого включно. Звернення про відмову від балотування Центрвиборчком прийматиме до 7 березня.

Проведення передвиборчої агітації розпочинається наступного дня після дня реєстрації кандидата на посаду Президента і закінчується о 24 годині 29 березня. Утворення окружних виборчих комісій триватиме до 18 лютого, дільничних виборчих комісій — до 12 березня.

Голосування на виборах Президента проводитиметься 31 березня 2019 року з 8 до 20 години. Результати голосування ЦВК має встановити до 10 квітня. Не пізніше як через 30 днів після оголошення офіційних результатів новообраний Президент має вступити на посаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-