Президентські вибори обійдуться дорожче за парламентські: ЦВК затвердила кошторис

Президентські вибори обійдуться дорожче за парламентські: ЦВК затвердила кошторис

Фото
Укрінформ
Центральна виборча комісія затвердила кошториси за бюджетними програмами щодо проведення виборів Президента України та Верховної Ради цього року на суму понад 2,3 млрд і 1,9 млрд гривень відповідно.

Відповідні рішення ухвалено на засіданні ЦВК у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, ЦВК затвердила кошторис за бюджетною програмою "Проведення виборів Президента України" на 2019 рік на суму 2 млрд 354 млн 880 гривень.

Крім того, затверджено кошторис за бюджетною програмою "Проведення виборів народних депутатів України" на 2019 рік на суму 1 млрд 949 млн 620 гривень.

Також ЦВК затвердила цьогорічний кошторис за програмою "Функціонування Державного реєстру виборців" на суму 223 млн 539 тис. 600 гривень.

Водночас на засіданні затверджено і кошторис видатків Центральної виборчої комісії на підготовку та проведення виборів Президента 31 березня на суму 266 млн 30 тис. 808 гривень.

Чергове засідання Центральної виборчої комісії / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

Читайте також: ЦВК вже отримала документи п'ятьох кандидатів у президенти

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року.

Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування на пост глави держави та подання кандидатами документів до ЦВК триватиме з 31 грудня 2018 року до 3 лютого 2019 року. Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн гривень.

Реєстрація кандидатів у президенти триватиме до 8 лютого включно.

Проведення передвиборчої агітації розпочинається наступного дня після дня реєстрації кандидата на пост глави держави і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування, тобто 29 березня.

Голосування на виборах Президента проводитиметься 31 березня 2019 року з 8 до 20 години.

Результати голосування ЦВК має встановити до 10 квітня.

Не пізніше як через 30 днів після оголошення офіційних результатів новообраний Президент має вступити на посаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-