В Україні значно подешевшала торішня цибуля - EastFruit

В Україні значно подешевшала торішня цибуля - EastFruit

Укрінформ
З початку цього тижня ціна на ріпчасту цибулю врожаю 2023 року в українських господарствах впала в середньому на 25%; основні угоди з її продажу укладають по 14-20 грн/кг (0,35 - 0,49 дол./кг).

Як передає Укрінформ, про це повідомили в EastFruit.

"На поточному тижні більшість фермерів України приступили до масового збирання ріпчастої цибулі нового врожаю <...> Як результат, різке збільшення пропозиції цієї продукції на ринку спричинило стрімке зниження цін на торішню ріпчасту цибулю", - йдеться у повідомленні.

Так, тільки з початку цього тижня ціна на ріпчасту цибулю врожаю 2023 року в українських господарствах впала в середньому на 25%.

Для порівняння, наприкінці минулого робочого тижня ціни на торішню ріпчасту цибулю не опускалися нижче 18 грн/кг (0,45 дол./кг).

Також на українському ринку є достатньо ріпчастої цибулі нового врожаю з місцевих господарств; відпускні ціни - у діапазоні 16-22 грн/кг (0,40-0,54 дол./кг).

Читайте також: В Україні знову зросли ціни на суницю садову - EastFruit

Аналітики зазначають, що наразі торішню цибулю українські виробники вже відвантажують у середньому на 52% дешевше, ніж у першій половині червня 2023 року. 

Причому знижувальний ціновий тренд на ринку цибулі зберігатиметься. Через невисоку торговельну активність у цьому сегменті, а також стрімке зростання пропозиції фермери змушені переглядати відпускні ціни фактично щодня.

Як повідомлялось, овочівники цьогоріч планують розширювати площі під насадження цибулі, картоплі й капусти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-