Надійне плече для громади: Київський КПК сплатив понад третину мільярда гривень податків за квартал

Надійне плече для громади: Київський КПК сплатив понад третину мільярда гривень податків за квартал

Укрінформ
У скрутний час Київський картонно-паперовий комбінат є сталою опорою економіки столичного регіону. Лише за перші три місяці 2024 року підприємство спрямувало до бюджету майже 350 млн грн, а річні податки сягають мільярдів гривень. Не залишається компанія осторонь і гуманітарних ініціатив.

Понад 296 млн грн у державну скарбницю і майже 48 млн грн на фінансування місцевої громади – саме такими вагомими показниками вимірюється консолідований внесок ККПК до вітчизняного бюджету в першому кварталі 2024 року. Це – вже стійка тенденція: за минулий рік комбінат сплатив майже 1,5 млрд грн фіскальних платежів, а роком раніше – близько мільярда. Комбінат, акціонером якого є австрійський Pulp Mill Holding, традиційно входить до переліку провідних платників податків і критично важливих підприємств для функціонування економіки України.

Як соціально відповідальний європейський бізнес ПрАТ «Київський картонно-паперовий комбінат» не лише вчасно та у повному обсязі перераховує обов’язкові платежі до бюджету, а й з власної ініціативи зберігає оклади працівникам, мобілізованим на фронт. Адже саме податкові надходження і соціальні збори забезпечують здорове функціонування економіки в умовах воєнного стану.

«За роки роботи на Київщині підприємство об’єднало довкола себе місцеве ком’юніті. Комбінат сплачує податки та зарплату кількатисячному штату співробітників, виконує всі соціальні зобов’язання. Невпинно працюємо, щоб бути надійною опорою для громади, корисними для України», – зауважує гендиректор Pulp Mill Holding д-р Хайнц Ціннер.

Масштабний внесок ККПК у підтримку економіки та соціальної сфери торік був заохочений спеціальною нагородою «Рукостискання» від Асоціації платників податків України. Враховуючи той факт, що за понад 30 років незалежності України її вручали лише чотири рази, це – дуже вагома і символічна відзнака, наголошує пан Ціннер.

Роль Київського картонно-паперового комбінату у житті громади не обмежується обов’язковими бюджетними відрахуваннями: підприємство є одним з найбільших донорів столичного регіону – як у буквальному, так і в переносному сенсі. 

Лише у першій половині травня виробник спрямував на добрі справи близько третини мільйона гривень. Так, комбінат передав санітарно-гігієнічну продукцію на суму 250 тис. грн найбільшій дитячій лікарні України «ОХМАТДИТ», навчальному закладу Обухівської громади та волонтерам, які опікуються вимушеними переселенцями. Зібрані благодійниками речі й продукти транспортують у боксах, виготовлених на ККПК. А фірмові меблі з гофрокартону, кубові ємності для води та інші товари першої потреби відправлені благодійним фондам і медичним установам, що працюють на прифронтових Луганщині та Херсонщині.

Практика роботи Київського картонно-паперового комбінату доводить: податкова дисципліна бізнесу в поєднанні з адресними гуманітарними ініціативами є рушійною силою, що підтримує життєдіяльність країни в скрутні часи.

Матеріал розміщено згідно з пунктом 3 статті 9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996 та Закону України №2849-IX від 31.03.2023 та на підставі рахунку.

п.3 ст.9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996: Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару, який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів, користувачів) щодо цих особи чи товару та який розповсюджується за грошову чи іншу винагороду, повинен ідентифікуватися як реклама з дотриманням вимог цього Закону з використанням слова "реклама".

Фото: Київський КПК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-