Укрзалізниця планує придбати сучасні електровози за фінансування ЄБРР

Укрзалізниця планує придбати сучасні електровози за фінансування ЄБРР

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» за проєктом Світового банку та за допомогою фінансування ЄБРР планує придбати до 80 сучасних потужних електровозів.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу УЗ, відповідна закупівля опублікована на порталі тендерів Європейського банку реконструкції та розвитку.

За умовами конкурсу потенційний постачальник запропонує двосистемні електровози з максимальною експлуатаційною швидкістю до 120 км/год. Також він повинен взяти на себе зобов’язання з навчання персоналу Укрзалізниці для керування локомотивами.

Учасники, за умовами тендеру, мають подати два варіанти тендерної пропозиції — на постачання 30 або 80 локомотивів залежно від наявності фінансування.

Заявки на тендер приймаються до 22 липня 2024 року.

Тендерними вимогами передбачено, що переможець крім постачання локомотивів має створити на території України умови для обслуговування та гарантійного ремонту нового тягового рухомого складу.

«Це еволюційний крок у підході до оновлення парку, адже компанія не лише купує техніку, а й змінює підхід до її обслуговування. Також це дозволить максимально локалізувати в Україні потужності для обслуговуванню та ремонту локомотивів», - зазначили в УЗ.

Раніше Укрзалізниця подала заявку на отримання фінансування від Світового банку за проєктом «Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)», а також заявку на отримання фінансування від ЄБРР.

Читайте також: Укрзалізниця перевезла вже майже 800 тисяч пасажирів у поїздах міжнародного сполучення

Як повідомлялося, Експортно-імпортний банк США затвердив рішення про кредитне фінансування для оновлення парку тягового рухомого складу 40 тепловозами виробництва Wabtec. Фінансування з боку банку передбачається в сумі 156 млн доларів США на термін 15 років. Це рішення дозволяє завершити перемовини між Укрзалізницею та Wabtec і почати процедуру закупівлі локомотивів.

Фото: УЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-