На Донеччині збитки обленерго через війну вже сягають ₴23 мільярдів

На Донеччині збитки обленерго через війну вже сягають ₴23 мільярдів

Укрінформ
На Донеччині через повномасштабну війну, постійні ворожі обстріли об’єктів електропостачання збитки оператора розподілу електричної енергії вже сягають 23 млрд грн.

Про це на брифінгу повідомила заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОВА Лариса Гусєва, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Це питання (про збитки – ред.) дуже на сьогодні актуальне, бо кожного дня ми фіксуємо збитки, фіксуємо зруйновані або пошкоджені об'єкти <…> Збитки оператора розподілу електричної енергії, якщо враховувати і вартість пошкодженого, зруйнованого майна, і недоотриману вигоду, на сьогодні вже становлять 23 млрд грн», - сказала Гусєва.

Вона додала, що збитки ТЕЦ в області, з урахуванням пошкодженого, зруйнованого майна та недоотриманої вигоди, становлять 4 млрд грн.

Читайте також: Росіяни обстріляли Донеччину: три людини загинули і дві поранені

За словами Гусєвої, загалом у Донецькій області станом на сьогодні росіянами пошкоджено 24 тис. км електричних мереж і повністю зруйновано 7,4 тис. км електричних мереж, що становить приблизно 18,6%. Крім того, в регіоні повністю зруйновано 73 електричні підстанції із 181, які були до 22 лютого 2024 року.

«І станом на сьогодні у нас знеструмлено саме внаслідок ворожих дій 101 населений пункт повністю, чотири - частково. Доступ для оператора систем розподілу відсутній, на жаль, бо більшість населених пунктів перебувають в зоні активних бойових дій», - додала чиновниця.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні та різні інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

Фото: ДТЕК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-