Україна цьогоріч розраховує ще на три транші обсягом $4,5 мільярда від МВФ

Україна цьогоріч розраховує ще на три транші обсягом $4,5 мільярда від МВФ

Фото
Укрінформ
Україна у 2024 році розраховує залучити ще три транші обсягом 4,5 млрд дол. США за програмою МВФ Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України, передає Укрінформ.

Керівництво Міністерства фінансів України сьогодні, 23 травня, провело робочу зустріч із керівництвом Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду та місії МВФ в Україні.

Крім бюджетних питань, серед яких виконання бюджету 2024 та підготовка до бюджетного процесу 2025, та подальшої потреби у зовнішньому фінансуванні, сторони обговорили підготовку до четвертого перегляду програми МВФ Механізму розширеного фінансування.

На 2024 рік програмою EFF передбачено 5,4 млрд доларів США бюджетної допомоги Україні, з яких вже надійшло близько 880 млн доларів США в результаті успішного третього перегляду програми у березні 2024 року.

«Виконання Україною умов за програмою має велике значення, адже впровадження визначених заходів і політик сприяє збереженню макрофінансової стабільності та прокладає євроінтеграційний шлях країни, водночас адаптуючи фінансову систему до функціонування в умовах невизначеності. На 2024 рік заплановано ще три перегляди в межах програми EFF, що потенційно дозволить залучити бюджетну підтримку загальним обсягом близько 4,5 млрд доларів США», - зазначив перший заступник міністра фінансів Денис Улютін.

Він також висловив подяку МВФ за своєчасну підтримку України з перших днів повномасштабного вторгнення та наголосив на важливості подальшого функціонування програми EFF.

Із початку дії програми Україна виконала 21 структурний маяк МВФ, 14 з яких стосуються фіскальної політики та фінансового сектору. Зокрема, включають законодавчі ініціативи щодо вдосконалення Бюджетного кодексу, посилення податкової політики та управління державним боргом.

Загальний обсяг програми Механізму розширеного фінансування - EFF на 2023-2027 роки становить 15,6 млрд доларів США. EFF є частиною пакета міжнародної підтримки України, який наразі становить близько 122 млрд доларів США.

Читайте також: Шмигаль зустрівся з представником МВФ - новий перегляд програми дозволить залучити $2,2 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, команда Міжнародного Валютного Фонду на чолі з головою Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером розпочала сьогодні, 23 травня, зустрічі у Києві з представниками влади України та іншими партнерами.

Від початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від Міжнародного Валютного Фонду 8 млрд доларів.

Фото: Мінфін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-