Росію та Білорусь планують виключити з Асоціації європейських торгово-промислових палат

Росію та Білорусь планують виключити з Асоціації європейських торгово-промислових палат

Укрінформ
На черговому засіданні Асоціації європейських торгово-промислових палат планують ініціювати виключення Росії та Білорусі як країн, політика яких не відповідає принципам Європи.

Про це заявив президент Латвійської торгово-промислової палати, заступник президента Асоціації європейських торгово-промислових палат Айгарс Ростовскіс під час 10-го засідання Міжурядової українсько-латвійської комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія та Білорусь є членами Європейської торгової палати (Асоціації європейських торгово-промислових палат – ред.). Ми розпочинаємо процес виключення їх із цього складу. Я сподіваюся, що незабаром нам вдасться, попри всі складнощі процесу, виключити їх із Торгової палати, оскільки їхня політика не відповідає принципам Європи. Сподіваюся, що на черговому засіданні ми досягнемо успіху в цьому питанні», - сказав Ростовскіс.

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов зазначив, що виключення Росії та Білорусі з міжнародних організацій є позитивним явищем.

Засідання Міжурядової українсько-латвійської комісії / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

«Для України будь-яке відлучення Росії та Білорусі від цивілізованого світу є позитивним. Чи це показує позицію наших європейських партнерів у відбитті збройної агресії Російської Федерації, чи це стосується того, що Латвія разом з іншими країнами Балтії відмовляється від імпорту російського продовольства, заміщуючи його українським, чи це питання диверсифікації ринків Латвії загалом. Тобто цей крок є для нас важливим», - сказав він.

Читайте також: Німеччина готова передати Україні доходи від заморожених російських активів - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, 22 травня у Києві відбулося 10-е засідання Міжурядової українсько-латвійської комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва, де йшлося про подальшу економічну співпрацю між Україною та Латвією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-