Компанія Трампа TMTG цього року зазнала $328 мільйонів збитків

Компанія Трампа TMTG цього року зазнала $328 мільйонів збитків

Укрінформ
Компанія Trump Media and Technology Group (TMTG), яка володіє соціальною мережею колишнього президента США Дональда Трампа Truth Social, втратила понад 300 млн дол. у першому кварталі 2024 року.

Про це повідомляє AFP, передає Укрінформ.

TMTG з січня по березень зазнала чистих збитків у розмірі 327,6 млн дол. порівняно з 210 тис. дол. чистих збитків за аналогічний період минулого року, йдеться в заяві компанії.

За квартал TMTG, основним активом якої є соціальна мережа Truth Social, заснована Трампом у 2021 році, отримала лише 770,5 тис. дол. від продажів.

Деякі експерти порівнюють TMTG з «акціями-мемами», ціни на які часто визначаються народною підтримкою, а не фінансовим станом чи баченням бізнесу.

TMTG почала публічно торгуватися на біржі Nasdaq з 26 березня, а це означає, що медіагрупа кандидата в президенти США тепер зобов'язана публікувати квартальні результати.

Трамп володіє 57,3% акцій TMTG, яка наприкінці березня об'єдналася з підставною компанією, відомою як Digital World Acquisition. Такі цільові злиття часто використовують для того, щоб дозволити молодій компанії швидко вивести свої акції на публічний ринок.

За даними TMTG, переважна більшість квартальних збитків була пов'язана з негрошовими витратами на суму 311 млн дол., включаючи ліквідацію попередніх зобов'язань, які мали місце до злиття з Digital World.

Читайте також: Соцмережа Трампа цьогоріч зазнала мільйонних збитків - ЗМІ

«Станом на 29 квітня 2024 року акціями компанії володіють понад 621 тис. акціонерів, переважна більшість з яких є роздрібними інвесторами», - повідомили в компанії.

Ціна акцій TMTG впала більш ніж на 70% незабаром після дебюту на Уолл-стріт, а потім відновилася з середини квітня. Це падіння скоротило фінансові активи Трампа на кілька мільярдів доларів.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Trump Media & Technology Group оголосила про втрату 58 млн дол. прибутку.

Фото: Pavlo Gonchar / SOPA Images / Lightrocket / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-