Укренерго скасувало обмеження електропостачання у денні години вівторка

Укренерго скасувало обмеження електропостачання у денні години вівторка

Укрінформ
Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" скасував обмеження електропостачання із 11:00 до 17:00 21 травня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

"Наразі з 11:00 до 17:00 Диспетчерський центр «Укренерго» скасував обмеження споживання в усіх областях. Це стало можливим завдяки зменшенню хмарності в усіх регіонах. Промислові та дахові сонячні електростанції збільшили обсяги виробництва, відповідно – дефіцит в енергосистемі зменшився", - йдеться у повідомленні.

Крім того, українська енергосистема на запит оператора енергосистеми Польщі станом на 11:00 приймає надлишки електроенергії з цієї країни.

Повідомляється також, що 20 травня для подолання дефіциту в енергосистемі на запит «Укренерго» застосовувалась аварійна допомога з 00:00 до 07:00 та з 23:00 до 24:00 з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини. вівторок з 00:00 до 07:00 також застосовувалась аварійна допомога з країн Європи.

Читайте також: Укренерго прогнозує зменшення обсягів відключень

Імпорт електроенергії 21 травня запланований протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 18 242 МВт-год.

Як повідомлялося, раніше Укренерго анонсувало обмеження споживання електрики промисловістю та населенням упродовж усієї доби 21 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-