На Хмельниччині суд повернув з незаконного володіння землю на ₴1 мільярд

На Хмельниччині суд повернув з незаконного володіння землю на ₴1 мільярд

Укрінформ
На Хмельниччині обвинуваченого у злочинах проти нацбезпеки зобов'язали повернути в комунальну власність землю вартістю понад 1 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба Хмельницької обласної прокуратури, передає Укрінформ.

“Волочиська окружна прокуратура у судовому порядку повернула у комунальну власність земельні ділянки загальною площею 300 гектарів. Їх вартість становить понад 1 млрд 11 млн гривень”, - зазначили у відомстві.

За даними прокуратури, приватне підприємство у місті Волочиськ, яким володіє обвинувачений у злочинах проти національної безпеки, незаконно отримало землю у користування для ведення підсобного сільського господарства. Органи місцевого самоврядування не ухвалювали рішення про передачу землі у постійне користування, і державні акти не видавалися. Тому підприємство не могло набути цього права у встановленому законодавством порядку.

Читайте також: На Хмельниччині суд повернув державі землі лісу вартістю ₴9 мільярдів

Прокуратура пред’явила до суду позови про зобов’язання повернути ділянки законному власникові – Волочиській міській раді. Позовні вимоги суд задовольнив у повному обсязі.

Як повідомлялось, прокуратура Хмельниччини подала позови на стягнення 28 мільйонів гривень незаконно отриманих активів при проведенні публічних закупівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-