Лохвицький спиртзавод виставили на аукціон

Лохвицький спиртзавод виставили на аукціон

Укрінформ
Фонд державного майна України оголосив на 23 травня аукціон з продажу єдиного майнового комплексу ДП «Лохвицький спиртовий комбінат».

Про це у Телеграмі повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль, передає Укрінформ. 

На продаж виставляється єдиний майновий комплекс ДП «Лохвицький спиртовий комбінат», до складу якого входять 139 об’єктів нерухомості загальною площею 28,6 тис. кв. м. А ще – 21 транспортний засіб, серед яких є навіть тепловоз, та 1 117 одиниць іншої техніки та обладнання.

Об’єкт приватизації розташований на п’яти земельних ділянках загальною площею понад 19,7 га майже в центрі міста Заводське Миргородського району Полтавської області.

Аукціон відбудеться 23 травня в системі Prozorro.Продажі. Стартова ціна лоту – 11,22 млн грн (без ПДВ).

Читайте також: Фонд держмайна продав Холминський спиртзавод за ₴45 мільйонів

«ФДМУ продовжує роздержавлення спиртової галузі. Наступний на приватизації – Лохвицький спиртовий комбінат на Полтавщині. Лохвицький спиртзавод – перспективний браунфілд з потужною виробничою базою, який чекає на запуск», - йдеться в повідомленні.

За словами Коваля, приватизація Лохвицького спиртзаводу, зокрема, відкриває можливість для виробництва біоетанолу. Полтавська область, де розташований об’єкт, є одним з лідерів з вирощування зернових та цукрового буряку. Тож комбінат може бути забезпечений достатньою кількістю місцевої сировини для виробництва біоетанолу.

Як повідомлялося, Фонд державного майна України реалізував на приватизаційному аукціоні єдиний майновий комплекс ДП «Холминський спиртовий завод» у Чернігівській області. В результаті торгів вартість об’єкта зросла 2,9 раза – до 45 млн грн.

Фото: Prozorro.Продажі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-