Галущенко не виключає труднощів із електрикою влітку і радить готуватися до складної зими

Галущенко не виключає труднощів із електрикою влітку і радить готуватися до складної зими

Укрінформ
Міністерство енергетики радить усім споживачам готуватися до складної зими, хоча труднощі з електрикою можуть бути і влітку.

Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

Міністр констатував, що через ворожі атаки ми на сьогодні вже втратили близько 8 ГВт потужності в системі.

«Буде складно втримати систему без обмежень, особливо взимку. Треба також враховувати, що ми нині фіксуємо ситуацію станом на зараз, а ситуацію до зими з урахуванням наступних обстрілів або їх впливу на систему важко передбачити. Але очевидно, що буде ще додатковий негативний вплив на систему. Тому ситуація буде складна», - зазначив Галущенко.

Він порадив усім споживачам готуватися до складної зими, водночас наголосив, що енергетики зроблять усе можливе, щоб вона пройшла стабільно, зокрема як зима 2023/2024 років.

Читайте також: Укренерго вводить нові обмеження електропостачання для промисловості

«Навіть, якщо ви не маєте обмежень сьогодні, треба розуміти, що триває війна, і десь у цей час ці обмеження є. Тому дуже важливе ощадливе використання електроенергії», - наголосив міністр.

Як повідомлялось, протягом останніх місяців українська енергосистема зазнала найбільших пошкоджень від початку повномасштабної війни з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-