У Раді розповіли, як іде облаштування чотирьох індустріальних парків на Хмельниччині

У Раді розповіли, як іде облаштування чотирьох індустріальних парків на Хмельниччині

Укрінформ
Комітет з питань економічного розвитку Верховної Ради провів виїзну нараду щодо створення та функціонування індустріальних парків на Хмельниччині.

Про це комітет повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що для обговорення перспектив індустріальних парків на Хмельниччині зібралися підприємці, народні депутати України, урядовці, керівники обласної влади та громад регіону, інші стейкхолдери.

За словами голови робочої групи з питань розвитку індустріальних парків, заступника голови комітету Дмитра Кисилевського, Хмельницька область має чотири індустріальних парки (ІП). Сюди за сприяння місцевої влади готуються зайти потужні інвестори, додав нардеп.

Зокрема, в ІП «Хмельницький» триває реконструкція підʼїзної дороги, побудовано газопровід й підготовлено документацію для будівництва енергетичної інфраструктури та водовідведення.

На території ІП «Вуглецево-нейтральний екоагрохаб «Поділля-Городок» заплановано побудувати біоетаноловий, олійно-екстракційний, комбікормовий заводи, сонячну та біогазову електростанцію, а також ТЕЦ.

ІП «Красилів Технопорт» має діючу енергетичну, транспортну інфраструктуру та водовідведення, наразі тривають переговори з українськими та турецькими інвесторами.

До ІП «Славута» вже збудовано підʼїзну дорогу та підведено енергетичну інфраструктуру, розроблено проєктно-кошторисну документацію для водовідведення.

«Наразі у Хмельницькій області готуються створити індустріальні парки ще у чотирьох громадах: Волочиській, Кам’янець-Подільській, Старокостянтинівській та Шепетівській», - сказав Кисилевський.

Він зазначив, що індустріальні парки Хмельниччини мають досить непогані перспективи і готують заявки на отримання державного співфінансування будівництва інфраструктури. У державному бюджеті, за словами нардепа, на 2024 рік на це заплановано 1 млрд грн.

Читайте також: Уряд створив Офіс розвитку індустріальних парків

«Слід усвідомлювати, що в умовах війни інвесторів в Україні мало. Це означає - треба максимально реалістично підходити до питання, чим цих інвесторів в ІП можна залучити. Насамперед це наявність енергомереж, водовідведення, доріг, а також універсальних промислових будівель. Кожен долар, вкладений в інфраструктуру ІП, згодом в середньому приносить 5-6 дол. інвестицій. Кожен гектар працюючого ІП - це біля 50 робочих місць», - наголосив парламентар.

Як повідомляв Укрінформ, у Рівному збудують хімічний індустріальний парк, де вироблятимуть аміак та азотні добрива.

Фото: Комітет з питань економічного розвитку / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-