Єврокомісар закликала долучатися до допомоги енергосектору України

Єврокомісар закликала долучатися до допомоги енергосектору України

Укрінформ
Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон закликала учасників 14-ї Асамблеї Міжнародного агентства з відновлюваної енергії (International Renewable Energy Agency, IRENA) долучатися до допомоги українському енергосектору.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

"Єврокомісар Кадрі Сімсон закликала учасників Асамблеї активно долучатися до допомоги українському енергосектору, наголосивши, що встановлення додаткових потужностей ВДЕ стане важливим внеском у посилення стійкості української енергосистеми", - йдеться у повідомленні.

Сімсон нагадала, що два роки тому при Секретаріаті Енергетичного Співтовариства було створено Фонд підтримки енергетики України.

"Донорами цього фонду можуть стати не тільки європейські держави чи компанії - він відкритий для всіх. І внески дуже потрібні. Вони можуть бути використані цілеспрямовано на ВДЕ, наприклад, встановлення сонячних панелей, та інші напрямки», - зазначила єврокомісар.

У межах засідання 14-ї Асамблеї Міжнародного агентства з відновлюваної енергії (International Renewable Energy Agency, IRENA) відбувся спеціальний захід - презентація Програми переходу до "зеленої" енергії в Україні (UGETP), спрямованої на підтримку стійкості української енергосистеми в умовах російських атак.

Читайте також: Війна змушує Україну прискорюватися в галузі енергоефективності - Фаренюк

Фонд підтримки енергетики України за два роки роботи зібрав на потреби українських енергокомпаній понад 410 млн євро з 13 країн та міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-