Європейські ціни на газ зросли до максимуму з початку року через атаку Ірану на Ізраїль

Європейські ціни на газ зросли до максимуму з початку року через атаку Ірану на Ізраїль

Укрінформ
Європейські ціни на природний газ продовжили зростати після заяви військових чиновників Ізраїлю про відповідну реакцію на атаку іранських ракет та БПЛА.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

"Європейські ціни на природний газ продовжили зростати у вівторок після того, як високопоставлені ізраїльські військові знову заявили, що в їхньої країни немає іншого вибору, окрім як відповісти на атаку Ірану безпілотниками та ракетами, що відбулася у вихідні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ф'ючерси на хабі TTF у Нідерландах зросли на 3% та сягнули €32 за мегават-годину (близько $360 за тисячу кубометрів - ред.).

Контракти зросли приблизно на 18% з минулого четверга, коли ринки почали оцінювати більші геополітичні ризики, включаючи потенційні збої внаслідок ударів РФ по українській енергетичній інфраструктурі.

Європейські та американські офіційні особи посилили свої заклики до Ізраїлю уникати загострення конфлікту, яке може спровокувати ширшу війну. Більш широкий конфлікт у регіоні ризикує підштовхнути світові ціни на енергоносії, коли центральні банки все ще намагаються стримати інфляцію.

Читайте також: Нафта дорожчає на тлі ескалації конфлікту на Близькому Сході

У той час, як Європа завершила виключно м'яку зиму з високими запасами газу, трейдери постійно відстежують ознаки перебоїв у постачанні. Наразі регіон не отримує великої кількості газу з Близького Сходу, але його залежність від світових ринків зросла після того, як у 2022 році він позбавився більшої частини трубопровідних потоків з РФ.

Тим часом, обсяги постачання газу від провідного постачальника Норвегії залишаються на низькому рівні, через розпочате минулими вихідними незаплановане технічне обслуговування на деяких об'єктах країни.

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-