Росія шукає бензин у Казахстані на випадок дефіциту - Reuters

Росія шукає бензин у Казахстані на випадок дефіциту - Reuters

Укрінформ
Росія звернулася до Казахстану з проханням бути готовими поставити 100 тис. тонн бензину на випадок дефіциту, який може виникнути через атаки українських безпілотників і перебої з постачанням.

Про це Reuters повідомили три джерела в галузі, передає Укрінформ.

Джерела повідомили, що Москва звернулася до Казахстану з проханням створити резерв у розмірі 100 тис. тонн бензину, готового до постачання в Росію. Одне з джерел поінформувало, що угода вже погоджена.

Зазначається, що Білорусь також погодилася допомогти Росії з бензином.

За даними джерел, станом на 5 квітня запаси бензину Аі-92 в Казахстані становили 307, 7 тис. тонн, а бензину Аі-95 - 58 тис. тонн. Запаси дизельного пального - 435, 3 тис. тонн, а запаси авіаційного керосину - 101 тис. тонн.

Читайте також: Росія навряд чи зможе захистити всі НПЗ - британська розвідка

Атаки безпілотників вивели з ладу близько 14% потужностей російських НПЗ станом на кінець березня. Поки що Кремль заявляє, що ситуація на внутрішніх ринках палива стабільна, а запаси достатньо великі.

Москва раніше ввела заборону на експорт бензину на шість місяців з 1 березня, щоб запобігти гострому дефіциту палива, хоча вона не поширюється на очолюваний Москвою Євразійський економічний союз, включаючи Казахстан, а також такі країни, як Монголія, з якими у неї є міжурядові угоди про постачання палива.

Казахстан також обмежив експорт палива до кінця року, за винятком гуманітарних цілей.

Читайте також: Росія зменшить морський експорт дизпального через атаки безпілотників на НПЗ - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, Росія збільшила імпорт бензину з Білорусі в березні, щоб усунути ризик дефіциту на внутрішньому ринку через атаки безпілотників на НПЗ та позапланові ремонти на російських заводах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-