Вперше за чотири роки статки Цукерберга перевищили статки Маска

Вперше за чотири роки статки Цукерберга перевищили статки Маска

Укрінформ
Американський мільярдер і власник Meta Марк Цукерберг обійшов підприємця Ілона Маска і став третьою найбагатшою людиною у світі - вперше з 2020 року.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Маск, який ще на початку березня посідав перше місце в Індексі мільярдерів Bloomberg, опустився на четверте після того, як агентство Reuters повідомило, що Tesla Inc. скасувала плани з випуску дешевшого автомобіля, що призвело до падіння акцій. Пізніше Маск спростував це повідомлення.

Цього року статки Маска скоротилися на 48,4 мільярда доларів, тоді як Цукерберг додав до своїх статків 58,9 мільярда доларів.

Вперше Цукерберг увірвався до трійки лідерів рейтингу найбагатших людей Bloomberg 16 листопада 2020 року, коли мав статки $105,6 млрд, тоді як Маск мав $102,1 млрд. Зараз статки Маска становлять $180,6 млрд, а Цукерберга - $186,9 млрд.

Цього року акції Tesla впали на 34%, що зробило її найгіршим показником в індексі S&P 500. Це пов'язано з глобальним уповільненням попиту на електромобілі, зростаючою конкуренцією в Китаї та виробничими проблемами в Німеччині. Тим часом акції Meta зросли на 49% завдяки високим квартальним прибуткам та ажіотажу навколо ініціатив компанії у сфері штучного інтелекту.

Читайте також: Маск вживає заборонені наркотики і це непокоїть керівників його компаній - WSJ

Статки Маска можуть зазнати ще більшого удару після того, як суддя штату Делавер скасував рішення про виплату йому 55 мільярдів доларів зарплати в компанії Tesla.

Бернар Арно, голова люксового гіганта LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, і засновник Amazon.com Inc. Джефф Безос займають перші два місця в рейтингу Bloomberg зі статками 223,4 мільярда доларів і 207,3 мільярда доларів відповідно.

Читайте також: Безос за кілька днів продав акції Amazon на понад $4 мільярди

Як повідомляв Укрінформ, п’ятеро найбагатших людей світу з 2020 року подвоїли свої статки з 405 до 869 мільярдів доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-