Каховську ГЕС не треба відновлювати у такому вигляді, якою вона була - вчений

Каховську ГЕС не треба відновлювати у такому вигляді, якою вона була - вчений

Ексклюзив
Укрінформ
Каховську ГЕС не треба відновлювати у такому вигляді, якою вона була, бо щодо природи, то водосховище було одноманітною і бідною екосистемою.

Про це вінтерв’ю Укрінформурозповів член правління Української природоохоронної групи, завідувач кафедри ботаніки Херсонського державного університету Іван Мойсієнко, який разом з іншими науковцями досліджує ділянки Національного природного парку «Кам'янська Січ» на деокупованій Херсонщині.

«Категорично – ГЕС не треба відновлювати у такому вигляді, якою вона була, це проєкт середини минулого століття», - зазначив вчений.

За його словами, з точки зору природи, водосховище було одноманітною і бідною екосистемою. Він підкреслив, що зараз мейнстрім – це руйнування дамб та спуск водосховищ з метою охорони природи.

Читайте також: У Каховське водосховище повертається вода

Вчений впевнений, що є способи забезпечити людей водою і, разом із тим, не відновлювати Каховське водосховище в тому вигляді, в якому воно було, він - за компромісний варіант.

Як повідомляв Укрінформ, після підриву росіянами Каховської ГЕС не відбулося домінування інвазійних видів рослин,Каховське водосховище засіває верба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-