Ціна золота у світі сягнула рекордного значення

Ціна золота у світі сягнула рекордного значення

Укрінформ
Ціна золота різко зросла у понеділок до рекордних понад 2265 дол. США за унцію на тлі очікувань на зниження відсоткових ставок Федеральною резервною системою США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Ціни на золото у понеділок зросли на 1,6% до 2265,73 доларів за унцію, досягнувши низки піків на останніх сесіях.

Зазначається, що із середини лютого низка позитивних факторів призвела до зростання вартості золотих злитків приблизно на 14%. Перспектива пом’якшення монетарної політики провідними центральними банками, а також зростання напруженості на Близькому Сході та в Україні сприяли зростанню цін.

Окрім цього, центральні банки активно скуповували золото, особливо у Китаї, а споживачі накопичували злитки на тлі проблем у найбільшій економіці Азії.

Після оприлюднення даних щодо інфляції голова ФРС Джером Пауелл заявив, що інформація «значною мірою відповідає нашим очікуванням», і що немає жодної терміновості у зниженні ставок.

Водночас ринки свопів оцінюють ймовірність зниження ставки ФРС у червні у 61%, тоді як у четвер це значення становило 57%. Зниження ставок, як правило, позитивно впливає на золото, якому не виплачують відсотків, йдеться у повідомленні.

Також у Сінгапурі спотове золото зросло на 1,4% до 2261,14 дол. за унцію після зростання на 3% минулого тижня.

Читайте також: Біткойн сягнув нового рекордного максимуму - понад $71 000

У Китаї в останні квартали попит на золото був доволі відчутним. Центральний банк країни додав значні обсяги злитків до своїх резервів, збільшуючи запаси кожного з останніх 16 місяців. Крім того, купівля золота стає дедалі популярнішою серед молодих китайців.

Як повідомлялося, 21 березня ціни на спотове золото зросли до понад 2208 дол. США за унцію.

Фото: АNSА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-