Тепла зима у Північній півкулі знизила ціни на газ

Тепла зима у Північній півкулі знизила ціни на газ

Укрінформ
Зима у Північній півкулі була найтеплішою за всю історію спостережень: незвичайне тепло сконцентрувалося навколо Атлантичного басейну, що призвело до величезного надлишку газу та падіння цін на блакитне паливо з жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Північна півкуля пережила найтеплішу зиму за всю історію спостережень, незвичайне тепло зосередилося навколо Атлантичного басейну, створивши величезний надлишок газу та зумовивши різке падіння цін з жовтня", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, згідно з даними, зібраними Національним управлінням океанічних та атмосферних досліджень США (NOAA), у період з грудня по лютий температура поверхні суші була на 2,65 градусів вище за середній показник XX століття.

Рекордне тепло взимку 2023/24 року перевершило попередні максимуми +2,44 градусів у 2019/2020 році та +2,61 градусів у 2015/16 році - ці зими також характеризуються надлишком запасів та падінням цін на газ.

Глобальне потепління, кліматичний феномен Ель-Ніньо (явище, що викликає підвищення температури води в Тихому океані - ред.), сильне позитивне Північноатлантичне коливання та цикл сонячної активності, що наближається до свого 11-річного піку, все це сприяло винятковому потеплінню цієї зими.

Читайте також: Останнє десятиріччя було найспекотнішим в історії - ООН

Як повідомляв Укрінформ, за оцінками експертів ООН зима 2023-2024 років у Південно-Східній Європі була найтеплішою за всю історію спостережень, температура була вища на 2-3 градуси, ніж зазвичай.

Лютий 2024 року став найтеплішим останнім місяцем зими за всю історію спостережень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-