Нафта здешевшала після зростання цін до максимумів із жовтня

Нафта здешевшала після зростання цін до максимумів із жовтня

Укрінформ
Ціни на нафту слабко опускаються в середу, 20 березня, після впевненого підйому напередодні через побоювання зниження пропозиції на світовому ринку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість травневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $87,22 за барель, що на $0,16 (0,18%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У вівторок ці контракти здорожчали на $0,49 (0,6%), до $87,38 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на $0,26 (0,31%), до $83,21 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $0,75 (0,9%), до $83,47 за барель.

Увагу трейдерів спрямовано на дані про запаси нафти й нафтопродуктів у США, які буде опубліковано Міністерством енергетики країни о 16:30 за київським часом.

Оцінки, оприлюднені Американським інститутом нафти (API) ввечері у вівторок, показали зниження запасів нафти у США минулого тижня на 1,519 млн барелів.

Термін біржового обігу квітневих ф'ючерсів спливає із завершенням сесії у середу. Травневі контракти на WTI, що активно торгуються, здешевшали під час торгів на $0,2 (0,24%), до $82,53 за барель.

Ф'ючерси з найближчою датою постачання як на Brent, так і на WTI оновили максимуми з жовтня за підсумками торгів у вівторок.

«Ціни на нафту досягли багатомісячних максимумів, оскільки ризик зниження пропозиції знову опинився в центрі уваги трейдерів», – зазначає головний аналітик з нафтового ринку Exinity Хань Тань.

«Ринок отримав «бичачий» імпульс на початку цього тижня у зв'язку з атаками на російські НПЗ, статданими з Китаю, а також обіцянкою Іраку скоротити експорт нафти», – каже експерт, якого цитує Market Watch.

Читайте також: Атаки України на російські НПЗ не впливають на світові ринки нафти - Гончар

Хоча пошкодження російських НПЗ внаслідок атак українських дронів було сприйнято трейдерами як сигнал для зростання цін на нафту, сировинний аналітик Commerzbank Ту Лан Нгуєн вважає, що довгострокові збитки для цих підприємств можуть змусити Росію спрямувати більше нафти на експорт.

Нагадаємо, напередодні ціна травневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $86,69 за барель, а котирування ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися на $0,14 (0,17%) і становили $82,58 за барель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-