Уряд розширив напрями підтримки фермерських господарств

Уряд розширив напрями підтримки фермерських господарств

Укрінформ
Уряд доповнив діючий Порядок використання коштів держбюджету для підтримки фермерських господарств новими напрямками.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства, передає Укрінформ.

"Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 300 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції». Новий документ розширює напрями державної підтримки аграріїв, зареєстрованих у Державному аграрному реєстрі, та збільшуються суми виплат”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для фермерів, які обробляють до 120 га земель сільськогосподарського призначення, надано можливість скористатись бюджетною субсидією на 1 гектар оброблюваних угідь у розмірі до 4 тис. грн

Для аграріїв з деокупованих територій та тих територій, на яких завершені бойові дії буде діяти окрема субсидія на 1 га у розмірі 8 тис. грн.

Фермери, які утримують велику рогату худобу (корови) до 100 голів, зможуть отримати 7 тис. грн на одну голову. Для тих, хто утримує від 5 до 500 голів кіз та овець розмір спеціальної бюджетної пропозиції складає 2 тис. грн на одну голову.

Читайте також: Україна отримає допомогу для фермерів за екстреним проєктом Світового банку

Для отримання бюджетної допомоги необхідно подати заявку в ДАР, опісля оприлюднення про початок прийому - з 1 травня по 30 червня 2024 року.

Як повідомлялось, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про удосконалення механізмів програми "єРобота" для аграріїв. Відтепер держава покриватиме 70% вартості проєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-