В Україні торік розмінували близько 330 тисяч гектарів сільгоспземель

В Україні торік розмінували близько 330 тисяч гектарів сільгоспземель

Ексклюзив
Укрінформ
Минулого року на деокупованих територіях Херсонщини та Харківщини було обстежено та розміновано близько 330 тис. гектарів сільськогосподарських земель, які цьогоріч будуть включені до загальних посівних площ.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформації і цифровізації Денис Башлик.

"У минулому році обстежили та розмінували 330 тис. гектарів. Це здебільшого Херсонщина та Харківщина", - сказав Башлик.

Читайте також: В Україні цьогоріч планують розмінувати понад 5000 квадратних кілометрів сільгоспземель

Він зазначив, що розміновані сільськогосподарські землі цьогоріч додадуться до загальних посівних площ, але загалом вони залишаться приблизно такими ж, як і минулого року.

Заступник міністра також поінформував, що структура посівів також суттєво не зміниться, хоча деякі сільгоспвиробники мають намір дещо змістити акцент із кукурудзи на сою.

"Як ми розуміємо, саме з логістичних причин, тому що кукурудза об'ємніша, і, щоб її перевезти, треба більше вагонів, а вартість логістики зараз збільшується. Але я не можу сказати, що існує тенденція у бік якоїсь однієї культури, - такого немає сьогодні", - зауважив урядовець.

Читайте також: В Україні потенційно заміновані 156 тисяч квадратних кілометрів

Як повідомлялося, торік українським аграріям повернули у використання понад 200 тисяч гектарів земель сільгосппризначення, запланованих до першочергового обстеження та розмінування. Як повідомила перший віце-прем’єр-міністр - міністерка економіки України Юлія Свириденко з посиланням на дані обласних військових адміністрацій, загалом було заплановано обстежити 470 тисяч гектарів земель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-