Енергоатом заявив про початок нової ремонтної кампанії

Енергоатом заявив про початок нової ремонтної кампанії

Укрінформ
Цьогорічна ремонтна кампанія на об'єктах атомної енергетики України сумарно триватиме 617 днів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом" із посиланням на очільника компанії Петра Котіна.

«Нещодавно стартувала цьогорічна ремонтна кампанія. Ми запланували, що її сумарна тривалість на всіх блоках становитиме 617 днів. Звичайно, що якість проведених робіт залишається для нас на першому місці. Та з урахуванням набутого досвіду, я думаю, що навіть цей термін можна буде скоротити», – повідомив Котін під час свого робочого візиту на Рівненщину.

Фото: Енергоатом

Зазначається, що Котін провів виробничу нараду з генеральними директорами АЕС щодо результатів проходження осінньо-зимового періоду та старту ремонтної кампанії 2024 року.

«Нам вдалось досягнути 100%-го коефіцієнта використання встановленої потужності впродовж зимового періоду. Такий результат – важливий здобуток, якого досягли завдяки скоординованим діям всіх атомників при експлуатації енергоблоків та правильному підходу до проведення ремонтної кампанії», – зазначив керівник НАЕК.

Він пояснив, що пришвидшити ремонти торік вдалося, зокрема, завдяки оптимізації виконання робіт з відвантаження відпрацьованого ядерного палива, а також залученню персоналу Запорізької АЕС та більшої кількості працівників інших філій Енергоатома.

Читайте також: На Хмельницьку АЕС завезли перші партії ядерного палива Westinghouse

Як повідомлялось, за даними Міненерго, під час ремонтної кампанії 2023 року на об'єктах енергетики України було планово відремонтовано 15 ГВт потужності. Крім того, на кінець 2023 року до енергосистеми додано 2,2 ГВт потужності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-