Нафта дорожчає на тлі зростання попиту

Нафта дорожчає на тлі зростання попиту

Укрінформ
Ціни на нафту зросли через зростання попиту в найбільших споживачах світу, Сполучених Штатах і Китаї, тоді як Федеральна резервна система (ФРС) США дала позитивний сигнал щодо можливості зниження ставок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

У п’ятницю, 8 березня, ф’ючерси на нафту Brent здорожчали на 0,6%, або на 49 центів, до $83,45 за барель. Ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate зросли на 0,7%, або на 60 центів, до $79,53.

Проте обидва контракти дещо знизилися порівняно з минулим тижнем, при цьому Brent і WTI впали на 0,1% і 0,5% відповідно.

Дані Управління енергетичної інформації показали, що минулого тижня запаси бензину в США скоротилися на 4,5 млн барелів, а запаси дистилятів - на 4,1 млн барелів. Обидва скоротилися більше ніж очікувалося, через високий попит.

«З огляду на те, що сезон автомобілебудування в США вже на порозі, ринок може стати ще більш жорстким у найближчі тижні», - йдеться в примітці ANZ Research.

У Китаї імпорт сирої нафти зріс на 5,1% за перші два місяці 2024 року порівняно з роком раніше, а споживання палива в Індії зросло на 5,7% у лютому порівняно з аналогічним періодом торік на тлі високої активності заводів у третьому за величиною імпортері й споживачі нафти в світі.

Читайте також: В Ірані через вибух на нафтопереробному заводі загинули десятеро людей

Надаючи подальшу підтримку цінам на нафту, голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл заявив у четвер, що центральний банк США «недалекий» від отримання достатньої впевненості в тому, що інфляція падає достатньо, щоб почати знижувати процентні ставки.

У Канаді TC Energy, нафтопровід Keystone, відновив роботу в четвер після виходу з мережі й тимчасового обмеження основного трубопроводу канадської нафти до Сполучених Штатів - одного з чинників підтримки цін на попередній сесії.

Як повідомляв Укрінформ, за даними джерел Bloomberg, державні нафтопереробні заводи Індії уникають поставок російської сирої нафти, оскільки торгівля стає складнішою через жорсткіші санкції з боку США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-