Біткойн різко обвалився після досягнення рекордного максимуму

Біткойн різко обвалився після досягнення рекордного максимуму

Укрінформ
Найбільша криптовалюта світу біткойн досягла максимуму в $69 202, перевищивши історичний пік листопада 2021 року, коли біткойн коштував $68 999,99, після чого обвалився до $63 400.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

У вівторок курс біткойна досяг рекордного максимуму, чому сприяли інвестори, які влили гроші в американські спотові криптовалюти, що торгуються на біржі, а також перспектива зниження світових процентних ставок.

На думку деяких експертів, останнє стрімке зростання криптовалюти може мати більше перспектив, ніж у 2021 році, оскільки більше інституційних інвесторів вкладають довгострокові кошти, що може допомогти токену втримати високі рівні цього разу.

Зростання біткойна майже на 160% з жовтня, з яких 44% припало лише на лютий, різко контрастує з 2022 роком, коли ринок занурився у 18-місячну криптовалютну зиму, що супроводжувалася низкою корпоративних банкрутств і скандалів.

За даними LSEG, чисті потоки в 10 найбільших спотових біткоїн-фондів США досягли $2,2 млрд за тиждень, що завершився 1 березня, з яких понад $2 млрд надійшло в iShares Bitcoin Trust компанії BlackRock.

Читайте також: Кіберполіція викрила в Києві шахрайську «криптовалютну біржу»

Аналітики кажуть, що біткоїн також отримав вигоду напередодні так званого квітневого халвінгу - процесу, який відбувається кожні чотири роки, коли швидкість випуску токенів скорочується вдвічі, разом з винагородою, що надається майнерам. Пропозиція біткоїнів обмежена 21 мільйоном, з яких 19 мільйонів вже видобуто.

Ціна ефіру, другої за величиною криптовалюти у світі, востаннє торгувалася на рівні 3 486 доларів, що значно нижче її рекордного максимуму в 4 867 доларів в листопаді 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок вартість біткойна перевищила 64 тис. доларів США, що є найвищим показником за два останніх роки.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-