Рекордний експорт: у лютому українським коридором вивезли 8 мільйонів тонн вантажів

Рекордний експорт: у лютому українським коридором вивезли 8 мільйонів тонн вантажів

Укрінформ
Україна відправила морським коридором у лютому рекордний обсяг вантажів – 8 млн т, з яких 5,2 млн т становила аграрна продукція.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Вантажообіг портів Великої Одеси в найкоротшому місяці року склав 8 млн т, з яких 5,2 млн т – продукція українських аграріїв. Це рекордні показники експорту не лише Українським коридором, а і за часів повномасштабного вторгнення», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна близька до виходу на довоєнні фізичні обсяги експорту - Мінекономіки

За словами віцепремʼєр-міністра - міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, Україна поступово наближається до довоєнних показників експорту через ці порти. Сьогодні понад 90% всього агроекспорту йде через порти Великої Одеси та Дунаю. З початку роботи Українського коридору майже 28 млн т вантажів отримали 42 країни, з яких 19 млн т – це зернові та олійні.

«Україна залишається одним з ключових гарантів продовольчої безпеки. Особливо, що стосується експорту зернових до країн Африки та Азії», - зауважив Кубраков.

Читайте також: За пів року з портів Великої Одеси експортували понад 20 мільйонів тонн вантажів

Як повідомлялося, робота українського морського коридору, розвиток Дунайського кластеру та збільшення залізничних вантажоперевезень дають підстави очікувати, що вже за два місяці Україна експортуватиме такий самий обсяг продукції, як і до війни.

Фото: Олександр Кубраков / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-