Частка товарів українського виробництва в закупівлях Укрзалізниці становить 74% - Лященко

Частка товарів українського виробництва в закупівлях Укрзалізниці становить 74% - Лященко

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» планує збільшувати частку товарів вітчизняного виробництва в закупівлях. Наразі в середньому цей показник становить 74%.

Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко під час форуму «Зроблено в Україні», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У середньому частка української продукції в закупівлях Укрзалізниці становить 74%. По окремих позиціях - навіть 100%. Але потреби в збільшенні вітчизняного виробництва (у закупівлях. – ред.) у нас є. Проте це залежатиме в тому числі й від здатності локальних виробників постачати нам необхідні матеріали та комплектуючі», - сказав Лященко.

Він зауважив, що частину програм Укрзалізниця не може повноцінно реалізувати саме через недостатність забезпечення. З початку повномасштабного вторгнення компанія стикнулася з тим, що їй доводиться шукати заміщення низки товарних позицій, які перестали виготовляти партнери.

«У нас була велика частка російських запчастин, які нам тепер доводиться заміщувати. Велика кількість наших критичних постачальників знаходилися у Бердянську, Мелітополі, Маріуполі. Наприклад, єдиним постачальником рейки для Укрзалізниці був меткомбінат «Азовсталь», який тепер не працює. Тому виклики, які ми мали перед війною, стали ще складнішими», - додав очільник УЗ.

Читайте також: Укрзалізниця планує збільшити виробництво вагонів на власних потужностях

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України на засіданні 2 лютого 2024 року дозволив АТ "Укрзалізниця" погашати субкредит, наданий Францією на закупівлю рейок, за рахунок застави майнових прав на вимогу щодо сплати коштів за вантажні перевезення.

Фото: УЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-