Danone домовляється про продаж свого бізнесу в Росії - ЗМІ

Danone домовляється про продаж свого бізнесу в Росії - ЗМІ

Укрінформ
Французька компанія Danone планує продати свій бізнес в РФ російській молочній компанії «Вамін Татарстан», що належить російському бізнесмену Мінтімеру Мінгазову, пов’язаному з Чечнею.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

Минулого літа президент РФ Володимир Путін своїм указом націоналізував російські активи французького акціонера Danone. Після цього фактичний контроль над бізнесом компанії у Росії здійснював Якуб Закрієв – племінник глави Чечні Рамзана Кадирова. Мінтімера Мінгазова призначили членом ради директорів російського бізнесу Danone, який після конфіскації отримав назву Life & Nutrition.

Видання Financial Times, яке першим повідомило про можливу угоду Danone, посилається на лист, надісланий міністру сільського господарства РФ Дмитру Патрушеву. У листі від імені Айрата Мухамадєєва, директора нещодавно створеної компанії, що належить «Вамін» і бізнесмену Мінгазову, повідомляється, що фірма погодилася заплатити 17,7 млрд руб. ($191,5 млн) за контроль над підрозділом Danone у Росії. З них – 7,7 млрд руб. підуть на обслуговування боргу російського підприємства, решта – на оплату частки Danone у компанії.

Мухамадєєв зазначив, що Danone погодилася надати підтримку Life & Nutrition до липня 2025 року для збереження високих стандартів якості, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Avon продовжує вести бізнес із Росією попри війну в Україні - BBC

Угода має отримати схвалення міністерства сільського господарства Росії, а потім буде проголосована спеціальною урядовою підкомісією, яка відповідає за схвалення виходу західних компаній.

Мінгазов у соцмережах раніше публікував спільні фотографії з чеченськими чиновниками та, ймовірно, російськими військовими на сході України.

Як повідомляв Укрінформ, торік у жовтні компанія Danone вирішила відмовитися від контролю у бізнесі з виробництва молочних продуктів у Росії і піти з ринку.

Фото з сайту dairynews.today

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-