ДПСУ досі не отримувала даних від Польщі про повне блокування кордону

ДПСУ досі не отримувала даних від Польщі про повне блокування кордону

Укрінформ
Від польської сторони прикордонники не отримували інформацію щодо повного блокування кордону з 20 лютого.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми не отримували інформацію про те, що будуть заблоковані інші напрямки. Загалом на кордоні з Польщею функціонує 9 напрямків, 6 з яких на даний момент заблоковані або рух значно ускладнений. Серед них 4 найбільші пункти пропуску, через які можуть перетинати кордон вантажні транспортні засоби вагою понад 7,5 тонн», - сказав Демченко.

Читайте також: На кордоні з Польщею у чергах стоять близько 3000 вантажівок

Речник уточнив, що три напрямки, які залишаються, мають свої особливості: десь можуть перетинати кордон лише порожні транспортні засоби вагою понад 7,5 тонн, інші для руху менших вантажних транспортних засобів в обох напрямках.

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускають навіть швидкопсувні, небезпечні та гуманітарні вантажі.

16 лютого міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський обговорив з польським колегою ситуацію на українсько-польському кордоні, переговори продовжаться і цього тижня.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-