Нафта дешевшає після зростання цін минулого тижня

Нафта дешевшає після зростання цін минулого тижня

Укрінформ
Ціни на нафту опускаються в понеділок, 19 лютого, після підйому в п'ятницю і за підсумками минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $82,86 за барель, що на $0,61 (0,73%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У п'ятницю ці контракти здорожчали на $0,61 (0,7%), до $83,47 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на $0,6 (0,76%), до $77,86 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $0,87 (1,1%), до $78,46 за барель.

Минулого тижня Brent здорожчала на 1,6%, WTI – на 3,1%.

Трейдери продовжують стежити за ситуацією на Близькому Сході й оцінюють перспективи попиту на нафту.

«Підтримку нафтового ринку надало чергове посилення напруженості на Близькому Сході, – зазначає аналітик CFRA Research Стюарт Глікман. – Чим ближча ситуація до зіткнення Ірану з Ізраїлем, тим більший ризик для нафтового ринку, а удари Ізраїлю по Лівану – крок саме в цьому напрямі».

Читайте також: Більш ніж половина підсанкційних танкерів припинили возити нафту з РФ - Bloomberg

Як повідомлялося, ізраїльські військові в ніч на п'ятницю завдали удару по військовому об'єкту ліванського шиїтського руху «Хезболла» на півдні Лівану. У неділю стало відомо про нові авіаудари армії оборони Ізраїлю по позиціях «Хезболли» у Лівані.

Стримуючим чинником для нафтового ринку стало зміцнення долара на тлі зростання очікувань, що Федеральна резервна система (ФРС) не поспішатиме зі зниженням базової процентної ставки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-