В українській енергосистемі дефіциту немає, наявні резерви генерації - Міненерго

В українській енергосистемі дефіциту немає, наявні резерви генерації - Міненерго

Укрінформ
В енергосистемі України станом на 18 лютого дефіциту електроенергії немає, у резерві наявні 13 одиниць генеруючого обладнання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міненерго.

“Дефіциту електроенергії в енергосистемі не фіксується. Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії”, - ідеться у повідомленні.

У резерві 13 одиниць теплової генерації, які будуть задіяні у разі потреби.

Ситуація є контрольованою. Графіки відключень не застосовуються.

Внаслідок бойових дій пошкоджені газові розподільні мережі у Куп’янському районі Харківської області. Без газопостачання залишилися понад 430 абонентів.

У Вінницькій області під час проведення робіт на підстанції НЕК “Укренерго” відключився автотрансформатор. Споживачі не знеструмлювалися. Станом на 9:00 ранку робота обладнання відновлюється, причина відключення встановлюється.

Читайте також: До кінця опалювального сезону тарифи на електрику, газ та тепло не зміняться - Шмигаль

Також минулої доби у мережі оператора системи розподілу у Дніпропетровській області сталося відключення повітряної лінії 35 кВ, внаслідок якого знеструмилося обладнання підстанції. При цьому знеструмились три населених пункти повністю та один частково. Усі споживачі заживлені.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 1 400 МВт*год, також передбачається експорт – до 2 500 МВт*год.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський банк реконструкції та розвитку та уряд Італії надають Україні позику на відновлення і модернізацію потужностей гідроенергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-